Finansijski lizing

Otplata vozila u jednakim mesečnim ratama. Otplatom poslednje lizing rate, postajete vlasnik vozila.

Ovaj način finansiranja i namenjen je prvenstveno klijentima koji po isteku ugovora žele da zadrže vozilo. Pogodan je i za firme koje žele vozilo da amortizuju u poslovnim knjigama.

Lizing mogućnosti

Finansijski lizing

Uz finansijski lizing, vaše vozilo otplaćujete u jednakim mesečnim ratama.

Lizing PLUS

Flekibilno. Ponuda po vašoj meri.

Financijski lizing kod koga je poslednja mesečna rata veća u odnosu na ostale. Ovako kreirana ponuda Vam obezbeđuje da vaše mesečne lizing rate, tokom trajanja ugovornog perioda, budu prilagođene Vašim mogućnostima.

KOME JE NAMENJEN

Fizička lica i Preduzetnici

Pravna lica

ŽELITE DA PODNESETE ZAHTEV ZA LIZING?

Ukoliko želite da podnesete zahtev za finansijski lizing i zanima Vas koja je dokumentacija potrebna za odobrenje finansiranja, saznajte sve detalje preuzimanjem zahteva za finansiranje.

Potrebna dokumentacija

PREDNOSTI FINANSIJSKOG LIZINGA

  • Jednostavan proizvod namenjen fizičkim i pravnim licima kao i preduzetnicima
  • Fleksibilna, individualna i brza rešenja
  • Brzo odobrenje omogućava Vam da u roku od 48h dođete do automobila
  • Mogućnost plaćanja većeg učešća. Na ovaj način umanjujete osnovicu obračuna što utiče na visinu mesečne lizing rate

  • Period otplate i do 72 meseca
  • Mogućnost ugovaranja ostatka vrednosti
  • Bez ograničenja godišnje kilometraže
  • Otplatom poslednje lizing rate, primalac lizinga postaje vlasnik vozila

Opšti uslovi poslovanja

Korisne informacije koje vam mogu pomoći prilikom donošenja odluke o realizaciji finansijskog lizinga.

Saznajte više

LIZING PONUDE ZA NOVA I POLOVNA VOZILA

VW

Pronađite svoju ponudu za finansijski lizing među raspoloživim modelima Volkswagen putničkih vozila.

VW privredna vozila

Pronađite svoju ponudu za finansijski lizing među raspoloživim modelima Voklswagen privrednih vozila.

Audi

Pronađite svoju ponudu za finansijski lizing među raspoloživim modelima Audi vozila.

SEAT

Pronađite svoju ponudu za finansijski lizing među raspoloživim modelima SEAT vozila.

NAJČEŠĆA PITANJA - FINANSIJSKI LIZING

Finansijski lizing je vid finansiranja, koji podrazumeva postojanje tri učesnika: primalac lizinga, davalac lizinga i isporučilac. Finansijski lizing je namenjen klijentima koji po isteku ugovora žele da zadrže vozilo. Pogodan je i za firme koje žele vozilo da amortizuju u poslovnim knjigama.

Za razliku od kredita, putem finansijskog lizinga se finansira konkretan predmet, koji postaje vlasništvo primaoca lizinga tek nakon otplate poslednje rate. Kod ugovora o finansiranju putem kredita pravni i ekonomski vlasnik vozila je korisnik kredita.

Osnovna razlika između finansijskog lizinga i zakupa je u tome što finansijski lizing predstavlja finansiranje kupovine (primalac lizinga postaje vlasnik predmeta lizinga otplatom poslednje lizing rate), dok je zakup zamišljen kao korišćenje predmeta zakupa. Kod zakupa vozilo se daje na korišćenje, što je veoma slično rent-a-car-u. Po završetku perioda zakupa ne dolazi do promene vlasništva, već se vozilo vraća zakupodavcu, što najviše odgovara firmama koje menjaju vozni park.

Porsche Leasing SCG finansira nova i polovna vozila marki Volkswagen, Volkswagen privredna vozila, Audi i SEAT, Porsche i Cupra. Predmet lizinga se može odabrati u salonima naših ovlašćenih Volkswagen, Audi, SEAT, Porsche i Cupra dilera.

Period finansiranja zavisi od boniteta klijenta (sposobnosti plaćanja), iznosa finansiranja i predmeta lizinga. Najduži period finansiranja je 6 godina.

Kod finansijskog lizinga, minimalna visina učešća kod fizičkih lica propisana je od strane Narodne banke Srbije i iznosi 20% od bruto cene vozila. Visina učešća kod pravnih lica određuje se prema proceni boniteta i kreće se u intervalu od 10% do 30%.

U finansijskom lizingu, lizing rata kod fizičkih lica ne sme biti veća od 30% ukupnih redovnih prihoda tog lica sa uračunatim lizing/kreditnim obavezama koje klijent već ima i evidentirana su u kreditnom birou (postojeći krediti, lizing, kreditne kartice). Ograničenje u visini rate kod pravnih lica se određuje u zavisnosti od boniteta klijenta. Zaduženost klijenta se proverava u kreditnom birou.

Rate su sa varijabilnom kamatnom stopom za EUR, i vezana je na EURIBOR. U slučaju rasta EURIBOR-a doći će do promene rate.